Kwaliteit

Origineel?

Klanten vragen regelmatig of de onderdelen die we gebruiken voor herstellingen origineel zijn. Het antwoord hierop is niet zo eenvoudig. Voor Samsung, Huawei, LG en OnePlus kunnen we inderdaad officiële onderdelen aankopen en gebruiken voor onze herstellingen. Bij Apple is het verhaal wat complexer omdat Apple zelf geen losse onderdelen verkoopt. Zo probeert Apple hun reparaties in eigen huis te laten uitvoeren. Gelukkig bieden wij enkel OEM onderdelen aan aan onze klanten.

Wat zijn OEM onderdelen nu precies?

OEM producten zijn ‘Original Equipment Manufacturer’, wat wil zeggen dat ze afkomstig zijn van de originele fabrikant die ook door Apple is ingehuurd voor de productie. Meestal is dit Foxconn, het grootste toeleverbedrijf van Apple.

Waarom zijn er grote prijsverschillen in herstellingen tussen verschillende winkels?

Sommige winkels bieden schermherstellingen aan tegen spotprijzen, omdat ze heel vaak geen gebruik maken van OEM onderdelen maar van ‘high copy’ schermen. Deze schermen zijn geproduceerd in andere fabrieken en komen op de markt aan veel lagere prijzen. Jammer genoeg is er veel kwaliteitsverschil te vinden in deze categorie onderdelen.

Bij ons worden uw Apple herstellingen uitsluitend uitgevoerd met OEM onderdelen. Daarom kunnen we u een jaar garantie bieden op onze herstellingen. Meer info hierover kan u vinden op onze pagina Garantie.